Grupa “Mažors” uzstājās Vitebskas mākslas festivālā “Slavjanskij bazar 2017”

Daugavpils novada domes sadarbības līguma ietvaros ar Vitebskas apgabalu Baltkrievijas Republikā, starptautiskajā mākslas festivālā “Slavjanskij bazar 2017” uzstājās mūzikas grupa “Mažors” no Višķu pagasta. Grupā “Mažors” spēlē pieci jaunieši vadītāja Viktora Leonoviča vadībā – Laura Gribuste (balss), Elīna Klodāne (ritmģitāra), Sandis Proms (basģitāra), Romualds Jakovlevs (soloģitāra) un Jānis Soms (bungas). Jaunieši triju dienu laikā nospēlēja piecus koncertus uz trim dažādām skatuvēm, tostarp uz centrālās skatuves Uzvaras laukumā. Grupai bija iespēja arī apmeklēt Jauno talantu konkursu Lielajā amfiteātrī un apskatīt pilsētu.

 “Mums ļoti patika festivāla atmosfēra. Salīdzinot ar Latviju, ļoti atšķiras, kā skatītāji Baltkrievijā uztvēra mūsu grupu un spēli. Mēs patiesi baudījām, kā publika izrādīja par mums sajūsmu,” iespaidos dalījās grupas dalībnieks Sandis. “Mažoram” tā bija pirmā starptautiskā uzstāšanās, kuras laikā tika izpildīti populārie hīti latviešu un krievu valodā. “Šādā grupas sastāvā mēs spēlējam jau trīs gadus. Viss sākās ar Lauku studiju Špoģu Mūzikas un mākslas skolas telpās, kurā, ar uzņēmēja Aleksandra Harlamova atbalstu, tika iegādāti mūzikas instrumenti, kas deva mums iespēju spēlēt un trenēties,” pastāstīja Sandis Proms.

Vitebskas mākslas festivālu apmeklēja arī Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms un Špoģu vidusskolas direktors Jānis Belkovskis, nostiprinot sadarbību kultūras un izglītības jomā. Jau 19.augustā grupa “Mažors” uzstāsies Vitebskas apgabala Šarkovščinā.