8. TV raidījums: Latgales pierobeža – vieta, kur sākas Eiropas Savienība!

“Latgales pierobeža – vieta, kur sākas Eiropas Savienība!” ir jauns un unikāls raidījumu cikls par ikdienu un notiekošo pierobežā, kā arī iedzīvotāju spējām un zināšanām kritiski vērtēt mediju saturu, par mediju pieejamību attālākajos valsts novados un speciālistu viedokli par to.

Līdz nākamā gada janvāra beigām Latgales reģionālā televīzija veidos desmit raidījumus, kuru laikā žurnālistes Ausma Sprukte, Beatrise Jakobsone un Svetlana Dudarenoka dosies uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas pierobežu. Tur viņas tiksies ar Daugavpils, Krāslavas, Dagdas, Zilupes, Ludzas, Ciblas, Kārsavas, Baltinavas un Viļakas novadu iedzīvotājiem, pašvaldību vadītājiem, citiem žurnālistiem, lai pārrunātu sāpīgākos jautājumus, kas saistīti ar mediju telpu, uzzinātu mediju lietošanas paradumus, gan arī kopā pildītu uzdevumus un ar to palīdzību mācītos kritiski vērtēt informāciju. Noslēdzošajā raidījumā būs uzrunāti augstāko izglītības iestāžu, NEPLP, ministriju, kā arī citu institūciju speciālisti, lai rastu risinājumus situācijas uzlabošanai.

Astotajā raidījumā žurnāliste Ausma Sprukte tiksies ar Daugavpils novada iedzīvotājiem un tā kā šobrīd galvenā mediju nozares aktualitāte ir telekanālu “LNT” un “TV3” apvienošana, jautāsim viņu viedokli arī par to, ne tikai dezinformāciju un ikdienas mediju lietošanas ieradumiem. Tāpat raidījumā piedalīsies Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins un redakcijas “Latgales Laiks” redaktore Inese Minova. Skaidrosim, kāpēc reģionālajos un vietējos medijos ļoti trūkst tieši augsti kvalificētu žurnālistu, kas varētu veidot kvalitatīvus rakstus, sižetus un raidījumus. Kā jau ierasts pildīsim arī divus uzdevumus par dezinformējošām ziņām un personību atpazīšanu. Ar dažādiem ekspertiem problēmjautājumus turpmāk pārrunāsim cikla beidzamajā 10. raidījumā nākošgad.

Astoto raidījumu cikla “Latgales pierobeža – vieta, kur sākas Eiropas Savienība!” raidījumu skatieties jau nākamajā trešdienā 20. novembrī pl. 19:30 kanālā Re:TV, kā arī kanālā RīgaTV 24 pl. 14:30. Dienu vēlāk raidījumu varēs atrast arī mājas lapā www.lrtv.lv, LRT sociālo tīklu kontos www.facebook.com, www.youtube.com, kā arī platformā xtv.lv.

Latgales reģionālā televīzija raidījumu izveidei guva atbalstu programmā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā”. Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Latgales pierobeža – vieta, kur sākas Eiropas Savienība!” saturu atbild SIA “Latgales reģionālā televīzija”.  #SIF_MAF2019

Projekta vadītāja, LRT žurnāliste
Ausma Sprukte