Daugavpils novada sporta un deju diena ”Ziemas prieki 2020”

22. februārī Sventes vidusskolā norisinājās Daugavpils novada sporta un deju diena ”Ziemas prieki 2020”. Tajā piedalījās daudzi vietējie un viens Ilūkstes novada deju kolektīvs.

Pēc Sventes pagasta pārvaldes vadītājas B.Vasiļevskas un Daugavpils novada domes deputāta, Sventes vidusskolas direktora A.Sibirceva uzrunas un veiksmes vēlējumiem visi dalībnieki kopā iesildījās pirms sporta sacensību sākuma. Dienas pirmajā pusē tika aizvadītas sporta spēles, kurās komandas rādīja savu veiklību un sadarbības prasmes 5 dažādās disciplīnās (Skrūvju deja, Bumbiņtranzīts, Bumbiņceļš, stafete ”Meistarstiķis”, kā arī Bingo). Par sporta aktivitātēm rūpējās sacensību galvenais treneris Aldis Rokjāns.

Dienas otrajā pusē kolektīvi sabiedrojās Sventes vidusskolas sporta zālē, lai skatītājiem sniegtu koncertu, kurā tika izpildītas latviešu tautas dejas, vienlaicīgi ar deju rakstiem atrādot arī krāšņos tērpus un dejošanas prasmes. Skatītāji ar prieku vēroja krāšņos deju rakstus un pateicās dejotājiem ar skaļiem aplausiem. Šogad bija vairāki kolektīvi, kas “Ziemas priekos” piedalījās pirmo reizi –  Daugavpils Latviešu kultūras centra kolektīvi “Laismeņa” un “Pienupīte”, kā arī senioru kolektīvi ar ziedošiem nosaukumiem “Magones”, “Rudzupuķes” un “Saulespuķes”. Koncerta izskaņā Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne un Sventes pagasta pārvaldes vadītāja Brigita Vasiļevska kolektīvu vadītājiem un visiem organizētājiem pasniedza Pateicības un dāvanas.

Pēc pasākuma, Sventes tautas namā norisinājās apbalvošanas ceremonija. Diplomi tika pasniegti par labākiem rezultātiem katrā disciplīnā. Sporta veidu uzvarētājus sveica sacensību galvenais tiesnesis A.Rokjāns un Sventes pagasta pārvaldes vadītāja B.Vasiļevska.

Skrūvju dejā 1. vietu ieguva ”Līksme”, 2. vietu ”Aisma”, savukārt 3. vietu ”Pienupīte”.

Bumbiņtranzītā 1. vietā ierindojās ”Daugaveņa”, 2. palika ”Aismas” dejotāji, bet 3. vietu ieņēma ” Līksme”.

Bumbiņceļā 1. vietā ierindojās ”Leiļi”, 2. vietā – ”Aisma”, savukārt 3. ierindojās ”Pienupītes” dejotāji.

Stafetē (Meistarstiķis) labākie bija ”Daugaveņas” pārstāvji, 2. kļuva ”Aismieši” no Vaboles, bet 3. vietu ieņēma ”Pienupīte”.

Bingo vislabāk sevi parādījuši ”Daugaveņas” pārstāvji, 2. palika ”Dveinas” pārstāvji no Naujenes, bet 3. ierindojās ”Aismieši”.

Kopvērtējumā 1. vietu ieguva Vaboles pagasta jauniešu deju kolektīvs “Aisma”, 2. vietā ierindojās Līksnas pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Daugaveņa”, savukārt Naujenes kultūras centra vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Dveina” ieņēma 3. vietu.

Autors un foto: Dainis Bitiņš