Noritēja kārtējās novada jaunatnes Ziemas sporta spēles

29. februārī Špoģu vidusskolas sporta zālē norisinājās novada jaunatnes desmitās Ziemas sporta spēles. To mērķis ir veicināt novada jauniešu sadarbību, izmantojot sporta aktivitātes, kā arī noteikt individuālos uzvarētājus un veiksmīgākās komandas. Jaunatnes ziemas sporta spēlēs piedalījās Daugavpils novada pagastu jaunatne. Komandās bija 6 – 8 dalībnieki vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Sacensības tika rīkotas tā, lai komandās obligāti būtu abu dzimumu pārstāvji.

Dalībnieku 17 pārstāvētās komandas mērojās spēkiem 9 dažādās  individuālajās un komandu sporta disciplīnās.

Pēc Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Arvīda Kucina, Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītājas Janitas Zarakovskas un Višķu pagasta pārvaldes vadītāja Jāņa Proma uzrunām un laba vēlējumiem tika dots starts komandu sacensībām.

Sacensību galvenais tiesnesis bija Gunārs Kucins, sekretāre — Oļesja Ņikitina.

Pēc pasākuma Špoģu vidusskolas aktu zālē notika apbalvošanas ceremonija, kur labākajiem balvas pasniedza jaunatnes lietu speciāliste Oļesja Ņikitina un Sporta nodaļas vadītājs Gunārs Kucins. Diplomi tika pasniegti par labākajiem rezultātiem katrā disciplīnā.

Komandas cīnījās kā individuālajos, tā arī komandu sporta veidos. Loka šaušanā starp vīriešiem labākais bija Aleksandrs Andrejevs, savukārt starp sievietēm — Oksana Daņiļonoka. Florbola metienos vārtos labākais vīriešu vidū bija Juris Andrijanovs no Līksnas, starp sievietēm — Viktorija Aleksejeva no Maļinovas. Braukšanā ar divriteni labākais starp vīriešiem izrādījās Deniss Voitehovičs (Tabore), savukārt starp sievietēm — Olga Pankova (Biķernieki). Komandu atbildīgo vidū labākos rezultātus uzrādīja Jānis Plešavnieks no Vaboles. Frisbija metienos labākie bija Višķu jaunieši, basketbola metienos nepārspējami bija līksnieši, lēcienos ar lecamauklu labākā izrādījās Laucesas komanda, ”Bumbiņās” 1. vietu ieguva Vaboles komanda, savukārt komandu stafetē 1. vieta tika Naujenes jauniešiem.

Kopvērtējumā 1. vietu ieguva Vaboles pagasta jaunieši, 2. vietā ierindojās komanda no Laucesas, savukārt Līksnas pārstāvji ieņēma 3. vietu.

Novada jaunatnes Ziemas sporta spēles tika rīkotas, sadarbojoties Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldei un Sporta nodaļai ar biedrību BK “Grozs” Eiropas projekta (Nr. 9.2.4.2/16/I/070 „Pasākumi vietējas sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Daugavpils novadā”) ietvaros.