Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības finālā piedalīsies fināliste no Daugavpils novada

26. septembrī, plkst. 12.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē sāksies Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensības nacionālais fināls, kurā piedalīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas Latvijas.

Šoreiz Daugavpils novadu dosies pārstāvēt Naujenes pamatskolas skolniece Diāna Lapiņa, savukārt starp Diānas atbalstītājiem būs arī līdzšinējā čempione –  Naujenes pamatskolas skolniece Inna Ivanova, kura pasniegs ceļojošo kausu nākamajam sacensību čempionam.

Silvija Tretjakova, LNB Bērnu literatūras centra vadītāja informē: “LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi (LBJLP), bibliotēkām un skolām visā Latvijā jau no 2017. gada septembra aicina bērnus piedalīties spraigā lasīšanas sacensībā. Lai cik sarežģīts ir bijis aizvadītais mācību laiks, kurš tas nav kļuvis daudz vieglāks, arī uzsākot jauno mācību gadu, vēlamies uzsvērt, ka daudzi tūkstoši 5. un 6. klašu skolēni tomēr ir entuziasma pilni un atsaukušies aicinājumam iemācīties lasīt skaļi tā, lai tas aizrautu ikvienu klausītāju. Aizvadītajā mācību gadā sacensības dalībnieku skaits pieaudzis līdz 11 000. Vispirms sacensības notiek klasē, tad skolā vai bibliotēkā, reģionā un noslēgumā valsts finālā. Rīgā ieradīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni, klātienē viņus šogad atbalstīs ierobežots līdzjutēju skaits – tikai četri, bet video tiešraidē LNB mājaslapā (www.lnb.lv) un LNB Facebook lapā sacensības varēs vērot neierobežots interesentu skaits.”

Aicinām izmantot iespēju skatīties tiešraidi un atbalstīt mūsu novada pārstāvi.

Informāciju sagatavoja
Marina Baranovska
Daugavpils novada bibliotēku metodiskā centra vadītāja
Tālr. 65431949; mob.tālr. 26548693   
marina.baranovska@dnkp.lv