Kampaņas laikā aicina ziedot higiēnas preces meitenēm

Jau otro reizi sadarbībā ar “Always” un “Sanitex” uzsākta labdarības kampaņa, kuras laikā tiks ziedotas higiēnas preces meitenēm.

Kā vēsta Procter & Gamble veiktais pētījums par higiēnas pakešu pieejamību Latvijā, vismaz 15% meiteņu jeb 1 no 6 meitenēm ir kavējusi skolu, jo nav varējusi iegādāties higiēnas paketes ģimenes finansiālo apstākļu dēļ. Saskaņā ar jaunākajiem statistikas datiem, Latvijā trūcīgo un maznodrošināto skaits ir vismaz 50 000, to skaitā ir arī jaunas sievietes, kuras ikdienā nevar atļauties iegādāties higiēnas preces.

Ar mērķi atbalstīt meitenes visā Latvijā, kurām finansiālu iemeslu dēļ nav pieejamas higiēnas preces, “Always”, sadarbībā ar biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) un uzņēmumu “Sanitex”, jau otro reizi īsteno labdarības akciju #ZiedoMeitenēm. Akcija norisinās no 7. septembra līdz 20. oktobrim.

Akcijas ietvaros saziedotos higiēnas produktus meitenēm no mazturīgām ģimenēm visā Latvijā nogādās LSK, izmantojot palīdzības sniegšanas tīklu caur reģionālajām komitejām. Akcijas organizatori paredz, ka tiks saziedoti vairāk kā 200 000 šo higiēnas produktu.

Kampaņas ietvaros notiks arī labdarības sporta treniņš veselības treneres Nikas Lindes vadībā un vairākas ekspertu diskusijas.

Detalizētāka informācija: https://www.redcross.lv/otro-reizi-notiks-akcija-kuras-laika-tiks-ziedotas-higienas-preces-meitenem/