Iespēja pieteikties bezmaksas nodarbībām


Veicinot izpratni par veselīga dzīvesveida nozīmīgumu, projekta “Pasākumi vietējas sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Augšdaugavas novadā” ietvaros decembrī tiks organizētas šādas nodarbības:

1.decembrī plkst. 10.00 “Cukurs un hroniskas saslimšanas”. Lektore Anda Radziņa (uztura speciāliste)

Cukurs – vispasaules pandēmija. Šobrīd pasaulē un tai skaitā Latvijā pieaug sirds un asinsvadu saslimšanas, cukura diabēts, hroniskas locītavu saslimšanas, liekais ķermeņa svars u.c.
Vai vainīgs ir cukurs? Cik daudz ikdienā tas ir nepieciešams, lai nekaitētu savai veselībai. Un kā cukurs “uzvedās” organisma šūnās un asinīs. Par šo un daudz ko citu runāsim lekcijā “Cukurs un hroniskās saslimšanas”. 

7.decembrī plkst. 10.00 “Galva – mūsu darba instruments. Ko darīt, lai galva nesāp?”. Lektore  Dr. Linda Zvaune (neiroloģe, sāpju ārste)

Galvassāpju veidi un biežākie cēloņi. Kāpēc citiem galva sāp biežāk un stiprāk?
Migrēna – tās nav tikai galvassāpes, trešais lielākais slimības nespēju izraisošais iemesls
Kas veicina galvassāpju rašanos? Migrēnas lēkmes biežākie izraisītājfaktori, kā tos varam ietekmēt
Kas palīdz novērst, mazināt galvassāpes. Galvassāpju ārstēšanas metodes.

10.decembrī plkst. 13.00 “Kā uzlabot savas komunikācijas spējas un kas traucē sekmīgai sarunai”. Lektore Diāna Zande  (psiholoģijas zinātņu doktore klīniskajā psiholoģijā, kognitīvi biheiviorālā terapeite)

Lai gan šķiet, ka saruna ir kaut kas dabisks un sarunāšanās prasmes nav jāmācās, tomēr bieži saruna beidzas ar strīdu, klusēšanu vai pārpratumiem. Nodarbībā runāsim par to,  kādi ir sekmīgas sarunas pamata principi? Kādas ir biežākās kļūmes komunikācijā un kā tās samazināt? Kā sekmēt to, lai bērns (partneris, kolēģis) vēlas ar mums runāt?

Visas nodarbības tiks organizētas tiešsaistē, tām pieteikties var ŠEIT (https://webanketa.com/forms/6cskecsp60qp8dhpcgr68c9m/)