Biķernieku pamatskolā notika sporta nodarbība ar spīdvejistu Andžeju Ļebedevu

4. februārī Latgales plānošanas projekta LLI-402 “Riska grupas jauniešu sociālā integrācija, balstoties uz sporta aktivitātēm” (risk-free) un Biķernieku pamatskolas iniciatīvas “Sports vieno” ietvaros izglītības iestādē notika kopīgais treniņš ar spīdvejistu Andžeju Ļebedevu.

Daugavpilietis Andžejs Ļebedevs ir viens no vadošajiem Latvijas spīdvejistiem. Sportists guvis godalgas junioru līgā Eiropas čempionātā, 2017. gadā ieguva zelta medaļu Eiropas spīdveja čempionātā un šogad jau trešo gadu pēc kārtas kļuvis par Zviedrijas spīdveja čempionu.

A. Ļebedevs uzsver, ka svarīga ir pašpārliecinātība, un, stāstot par savu pieredzi, viņš mudināja bērnus un jauniešus ticēt sev un saviem spēkiem.

Biķernieku pamatskolas iniciatīvas “Sports vieno” ietvaros tiek palīdzēts bērniem ieviest savā dzīvē sportu – tas ir viens no galvenajiem avotiem, kur bērni atrod draugus, dibina kontaktus nākotnei, iemācās disciplīnu, gūst atzinību un motivāciju strādāt. Tāpēc ļoti svarīgi, lai sports ir pieejams visiem, arī bērniem ar speciālajām vajadzībām. Un tas viņu motivētu uz panākumiem vai palīdzētu sasniegt savā sirdī apslēptas vēlmes un mērķus.

Informāciju sniedza: Anita Zagorska